De senioren van Gelderland-Zuid

 

Beschrijving voor het gebruik van het Forum

Beschrijving gebruik Forum

Internetsite Senioren-pgz.nl

Algemeen
Een forum is niets anders als het uitwisselen van informatie op een website, een vraag en antwoord spel dus. Op onze site is van belang dat deze inhoud afgeschermd wordt voor buitenstaanders. Je moet inloggen met je eigen e-mail adres dat bij het bestuur van de seniorenvereniging bekend is en dan vul je het wachtwoord in. Dit wachtwoord is voor iedereen hetzelfde. Het wachtwoord wordt in een e-mailbericht aan alle leden van wie wij het e-mail adres weten, bekend gemaakt. Het wachtwoord moet je ongewijzigd laten.
Inloggen doe je door te klikken op het woord “inloggen” boven in de pagina, boven de oranje balk.

Enkele begrippen op het forum van onze site:
Forum
: een hoofdonderwerp, zoals mededelingen, activiteiten, vragen aan het bestuur en koop en verkoop. Straks komen er nog meer bij als daar behoefte aan ontstaat.
Nieuwe forums worden door de webmaster gemaakt (berichtje naar de webmaster volstaat)
Topic: een sub-onderwerp, zoals Klaverjassen, dat onder het forum activiteiten staat.
Binnen een forum (hoofdonderwerp) kunnen alle leden een topic aanmaken en daarin een mededeling doen of een vraag stellen. Een topic kan zoals gezegd door alle leden aangemaakt worden, maar alleen door de webmaster verwijderd worden. Als een topic niet meer gewenst is, dan even een berichtje naar de webmaster.
Notificatie: is een mogelijkheid om per mail een bevestiging te krijgen als iemand op jouw vraag in een topic heeft gereageerd. Dit kun je zelf aangeven of je dat wilt of niet. Hierover staat verder in de beschrijving nog meer info.

Nog even in detail:
Zoals vermeld hebben we nu vier hoofdonderwerpen (forums).
In elk forum kun je de sub-onderwerpen (topics) bekijken, een vraag stellen of antwoord geven dan wel een nieuwe topic voor een nieuw sub-onderwerp aanmaken. Dat doe je door op Nieuwe Topic te klikken, het onderwerp aan te geven en daarna de inhoud.
In een topic kun je reageren op de berichten. Boven en onder de berichten staat een blokje “antwoord”. Als je daar op klikt, kun je een reactie maken.

Zoals vermeld kun je een notificatie aanmaken. Dan krijg je een e-mail bericht als er binnen dit forum gereageerd wordt. Dat doe je eigenlijk als je zelf een bericht hebt aangemaakt en je nieuwsgierig bent naar de reacties. Je ziet in de topics staan: “Aanmelden voor notificaties van dit forum”. Als je daar op klikt kom je in een overzicht van de hoofdonderwerpen (forums). Per forum kun je dan aangeven of je per mail een bevestiging wilt ontvangen van de reacties in de topics. Vergeet niet om het weer uit te zetten, als zo’n bevestiging niet langer van belang is, anders krijg je bij elke reactie op ’n topic, een e-mail bevestiging.

Hebt u nog vragen over het gebruik van het forum of van andere dingen uit onze internetsite, stel dan de vraag: ·
1. In het forum (vragen aan het bestuur)
2. Buiten het forum per mail via contact aan de webmaster of anderszins aan:  webmaster@senioren-pgz.nl

Tot slot nog een opmerking over de inlogregel:

Als je ingelogd bent dan zie je boven het bovenste balkje met witte letters het volgende staan:

Ingelogd als: met jouw naamHomeSite MapMijn Profiel Zoek - Uitloggen

Inloggen - is duidelijk.

Home - daarmee komt je op de startpagina

Site Map – Als je daar op klikt verschijnt er een inhoudsopgave met alle artikelen en foto-albums; op de verschillende delen kun je klikken en dan kom je op die pagina uit. Het vergemakkelijkt een zoektocht langs  de menubalk boven in het scherm

Mijn profiel – Als je daar op klikt kom op een deel van de profielpagina. Je kunt je eigen gegevens invullen (als je wilt) maar vooral je eigen e-mail veranderen als dat wijzigt. Bevestigen en dan kun je in het vervolg met dat e-mail adres inloggen. Het wachtwoord niet veranderen. Vergeet niet om dat nieuwe e-mail adres naar het bestuur te mailen. Dat kan gemakkelijk via “contact” in de menubalk. Je e-mail adres staat dan al ingevuld.

Zoek – door een sleutelwoord in te geven kun je op onderdelen (artikelen of albums) zoeken. De sitemap werkt echter sneller

Uitloggen – Niet vergeten om uit te loggen voordat je de site sluit